Fotowedstrijd

Voor kinderen van groep 7 en 8 van Haagse basisscholen

Hangt jouw foto straks in museum Panorama Mesdag ?

In 1881 heeft Hendrik Willem Mesdag het panorama van Scheveningen geschilderd. Door het opkomende toerisme in Scheveningen, voorzag Mesdag dat de romantiek van het strand met de bomschuiten en de visserij voorgoed ging verdwijnen. Om deze schoonheid van Scheveningen te bewaren voor toekomstige generaties besloot hij dit beeld vast te leggen met zijn panorama.

Ter gelegenheid van het Mesdagjaar worden alle Haagse basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uitgedaagd om een foto te maken van dat ene plekje van Den Haag waarvan zij het belangrijk vinden dat mensen dat over 100 jaar nog steeds moeten kunnen zien.

De foto’s moeten voldoen aan de volgende voorwaarden: max. 5 MB en jpeg formaat. Door het inzenden van de foto krijgt Panorama Mesdag de rechten van de foto.

Stuur de foto naar info[at]mesdagjaar.nl voor 20 augustus 2015.
Een deskundige jury kiest 10 prijswinnaars uit. De winnende foto’s zijn gedurende het Mesdagjaar te zien in museum Panorama Mesdag. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens de kindermuseumnacht op zaterdag 5 september in Panorama Mesdag.