Kamermuziekfestival Den Haag

Mesdagconcert

24 april

Het water is voor componisten al eeuwen lang een inspiratiebron. Daarom is Water Music het thema van de 12de editie van het Kamermuziekfestival Den Haag. Van 22 t/m 26 april klinken op sfeervolle locaties composities waarin water centraal staat. De zee, meren en rivieren, regen, sneeuw en ijs, vissen, watergeesten en andere waterbewoners passeren de revue in een rijkgeschakeerd programma. Artistiek leider en violiste Eva Stegeman nodigde opnieuw tientallen topmusici uit. Ze dompelen Den Haag letterlijk onder in de mooiste kamermuziek.

In het kader van het Mesdagjaar vindt op vrijdagavond 24 april een speciaal Mesdagconcert plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag. Het concert heeft als ondertitel ‘Verhalen over de zee’. De door Mesdag zo geliefde zee komt in diverse composities aan bod. Ode aan de Zee, een gloednieuw werk van Leo Samama, beleeft zijn wereldpremière. Jasper Schweppe zingt Samuel Barbers liederencyclus Dover Beach voor bariton en strijkkwartet. Het Dudok Kwartet speelt het indrukwekkende strijkkwartet, opus 132, van Beethoven, wiens kamermuziek Mesdag graag beluisterde.

Verteller Henk Grootveld laat Mesdag in brieffragmenten tot leven komen. Geboren en getogen op Scheveningen vervulde Henk Grootveld verschillende functies voor de gemeente Den Haag. Naast zijn literaire activiteiten (Lofzang op Den Haag & Scheveningen en de Haagse gedichtenbundel Poëzie op Pootjes), is hij bovendien voorzitter van het bestuur van Panorama Mesdag.

Bekijk meer informatie over het Kamermuziekfestival Den Haag

Kamermuziekfestival