Moving Mesdag

Panorama Mesdag 2.0

Vanaf augustus 2015 zal het Panorama Mesdag ook in Amsterdam te bewonderen zijn. In samenwerking met talentvolle kunstenaars en met gebruik van innovatieve technieken, die Mesdag zelf zeker ingezet zou hebben wanneer hij nu nog geleefd had, komt het Panorama Mesdag digitaal tot leven.

In het digitaal panorama zien we de vier jaargetijden aan ons voorbij trekken, op verschillende tijdstippen van de dag en met uiteenlopende weertypen. Een unieke combinatie van 360-graden beeld en surround sound laat bezoekers opgaan in de plek waar Mesdag in 1881 veel tijd heeft doorgebracht om te komen tot zijn Panorama. Anno 2015, zien en ervaren we wat Mesdag toentertijd zag, uitkijkend over het Scheveningen en Den Haag van weleer.

Deze nieuwe, digitale editie van het Panorama Mesdag werd in samenwerking met kunstenaar Menno Otten en Samsung Nederland ontwikkeld.

Het digitale panorama bestaat uit 14 state-of-the-art Curved S-UHD TV schermen van Samsung (2,2 meter in diameter en 1 meter hoog) die samen een perfect panorama vormen met een diameter van een kleine 10 meter. De UHD resolutie zorgt hierbij voor een zeer realistische weergave waarin alle details letterlijk tot leven komen. Zo brengt Moving Mesdag de digitale en audiovisuele mogelijkheden van onze moderne 21ste eeuw samen met de unieke 19e eeuwse kunst van Mesdag.

Het Panorama kan weer reizen! Precies waarvoor het ooit bedoeld was.

Nieuwsgierig?

Moving Mesdag is te zien:
19 t/m 23 augustus – Sail Amsterdam: NDSM werf
28 t/m 30 augustus – Uitmarkt Amsterdam: Museumplein
31 aug t/m 4 sept – Artzuid Amsterdam: Museumplein

Moving Mesdag wordt mede mogelijk gemaakt door:

Samsung

 

movingmesdag